Samo dan nas loči od gasilske parade, odprtja novega gasilskega doma PGD Primskovo z večnamensko dvorano in gasilske veselice v nadaljevanju. Zato je prav, da vas ponovno povabimo na prireditev in vam predstavimo podrobnejši program nedeljskega dogajanja.

Gasilska parada

Zbor gasilk in gasilcev za parado bo na Kopačiji ob 10:30. uri. Točno ob 11. uri bodo odšli na prieditveni prostor poveljujoči paradi in njegova pomočnika po dovoljenje za pričetek slovesne parade do tovariša Alojza Jalovca, člana upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije. Gasilski ešalon bodo od Kopačije do prireditvenega prostora pod šotorom pod gasilskim domom sestavljali zastavonoše, nosilci praporov, mladi gasilke in gasilci PGD Primskovo, gasilke in gasilci. V koloni bodo šli proti prireditvenemu prostoru, vmes pa se jim bo pridružil tudi pihalni orkester.

Častna tribuna

Že pred pričetkom parade se bodo na častni tribuni zbrali predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, podžupan občine Šmartno pri Litiji. predsednik PGD Primskovo, naknadno se jim bo pridružil tudi poveljnik PGD Primskovo, predsednik Gasilske zveze Šmartno pri Litiji, član upravnega odbora gasilske zveze Slovenije in predsednik gradbenega odbora za gradnjo gasilskega doma.

Državna himna in nagovori

Po prihodu gasilskega ešalona bo pihalni orkester zaigral državno himno, sledili pa bodo nagovori predsednika PGD Primskovo, predsednika Gasilske zveze Šmartno pri Litiji, člana upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije in predsednika Državnega zbora  Republike Slovenije.

Podelitev zahval zlatim sponzorjem

Po nagovorih bodo podeljene zahvale zlatim donatorjem za pomoč pri gradnji gasilskega doma. Vsi ostali donatorji boste prejeli zahvalo za pomoč takoj po prireditvi in vse do 15. ure na prireditvenem prostoru.

Po podelitvi bo blagoslov novega gasilskega doma, ki ga bo opravil domači župnik.

Slovesno odprtje gasilskega doma in odkritje spominske plošče

Po blagoslovu bo izvedena slovesna otvoritev z rezanjem traku in odkrivanjem spominske plošče na gasilskem domu. Nato pa se še izroči ključe srbniku gasilskega doma. S tem bo slovesni del prireditve zaključen. Med vsako vsebinsko točko prireditve bo še kulturni program. Prireditev naj bi se predvidoma zaključila ob 12:30. uri.

Ogled gasilskega doma

Po končani prireditvi bo možen ogled prostorov v gasilskem domu, vsi donatorji (prek 400 jih je) pa bodo postreženi z golažem.

Veselica s skupino Kumske punce in Ansamblom Fantje izpod Lisce

S tem pa bomo prešli v veselični del. Od 13. do 16. ure bo za prijetno razpoloženje z glasbo skrbela dekliška skupina Kumske punce, v nadaljevanju pa bo do zgodnjih jutranjih ur za ples in zabavo igral Ansambel Fantje izpod Lisce.

Vabljeni vsi donatorji, krajani in prijatelji gasilcev in gasilstva!