Navodila za Marto

Marta, hvala. Vse sem uredil. lp; Rudi

 

Predstavitev Gasilske zveze Šmartno – Namesto pred 14 dnevi sem napisala marca letos. Sem ti pa še eno dvojko označila rdeče (v četrtem odstavku pod naštetimi PGD) – pravilno oblikovana bi bila nadpisano (kvadratni kilometri), samo v tem dokumentu tega ne znam popraviti.

Lp. Marta

Živjo!

Zaenkrat sem pregledala vse, če je še kaj, mi napiši, dodaj. Zdaj me sicer nekaj časa ne bo doma, zvečer pa bom tu preverila, če je še kaj za popraviti in lahko še kaj naredim.

Lep pozdrav!

Marta

Pozdravljena!

Marta to bo vse, hvala za tvojo pomoč. Račun izstavi kar našemu predsedniku. 🙂 Ker se je že urednik tako potrudil z lektoriranjem sploh ni bilo veliko dela :). 

LP; Rudi 

Marta, pozdravljena!

Marta, za pregledat sta še dve besedili. Ali lahko še danes, ker moram jutri zaključit in oddat v tiskarno? Takoj zdaj bom!

– Kratko besedilo – lektorirano- vneseno v dokument
– Trgograd – lektorirano – vneseno v dokument

Marta, a imaš ti priimek samo Hrovat ali imaš oba? Samo Hrovat. Hvala za info.

lp; Rudi

Naslov za prijavo je: www.pgd-primskovo.si/wp-login.php
uporabnik: marta
geslo: marta2017

Ko prideš v nazorni sistem, v meniju na levi strani klikneš na Prispevki.

Odpre se ti seznam prispevkov, ki so objavljeni na spletu. Vsi tisti prispevki, ki so za zbornik, so zgolj v arhivu in se bi javno prikazali šele konec avgusta, zato jih v ozadju lahko urejamo. Ureja se tako, da greš z miškinim kazalcem prek posameznega naslova prispevka in klikneš na »Uredi«.

Potem lahko popraviš besedila, da bo slovnično pravilno in na koncu urejanja obvezno popravke potrdiš s klikom na »Posodobi« (moder gumb na desni strani zaslona).

Za vsak prispevek torej ponoviš postopek. Trenutno so za popravljanje naslednji prispevki:

 • Nekaj prelomnih dogodkov gasilskega delovanja na Primskovem – lektoriranovneseno v dokument
 • Pregled prvih dveh let gradnjelektoriranovneseno v dokument – za letos bo še napisano
 • Mladim gasilcem so se uresničile želje – pred objavo se morava še slišat – kdaj lahko pokličem? Marta: Jaz sem zdaj za računalnikom, ampak te zaradi pozne ure ne upam motiti. Če slučajno zdaj opaziš zapis, se lahko slišiva, drugače te pokličem jutri dopoldan, bo v redu tako? Marta 2.: 2. odstavek sem popravila po svojem smislu. Lektorirano. – vneseno v dokument
 • Predstavitev Gasilske zveze Šmartno pri Litiji – lektorirano (zadnji odstavek namenjen mladim? – ja) – vneseno v dokument
 • Malo je velikih stvari, ki so vredne občudovanja – lektorirano/sprašujem se, zakaj je na koncu Hvala Vsem! napisano Vsem z veliko.  Je Damjan hotel poudariti pomen vseh, ki so … ali gre za napako? – Rudi: Ne, nič posebnega. Kar z malo naj bo. Čista njegova napaka… Marta: ok, sem popravila; lektorirano – vneseno v dokument
 • Gasilstvo že dolgo ni več in zgolj samo gasilstvo – lektorirano – vneseno v dokument
 • Skrbno ste sledili poti, ki ste si jo začrtali – lektorirano- vneseno v dokument
 • Gasilski dom Primskovo je zgodba o uspehu – lektorirano- vneseno v dokument
 • Peskokop Kepa – lektorirano (v tretjem/zadnjem odstavku sem besedo kamnolom zamenjala za Peskokop, bo tako bolj prav, kajne?) – ok –  vneseno v dokument
 • Kamnolom Ježce – lektorirano –  vneseno v dokument
 • Rekon – lektorirano –  vneseno v dokument
 • Hvala vsem za pomoč pri gradnji! Računajte na našo pomoč! –  vneseno v dokument
 • Trgograd (novo)

Na koncu te lepo prosim, če mi lahko za vsak prispevek sporočiš, ko bo lektoriran, da ga prenesem v izvirni dokument. Lahko to napišeš kar v to temo oziroma prispevek.

Če bo kar koli nejasnega, se lahko vedno slišiva prek telefona ali e-naslova rudi.bregar@pgd-primskovo.si.

Lp, Rudi