PRAVILNIK o nabavi in uporabi gasilskih uniform ali delovnih oblek članic in članov PGD Primskovo

0

Na podlagi 29. člena Statuta Prostovoljnega gasilskega društva Primskovo je Upravni odbor Prostovoljnega gasilskega društva Primskovo (v nadaljevanju UO PGD) na svoji 3. seji, 6. aprila 2015 sprejel

PRAVILNIK

o nabavi in uporabi gasilskih uniform ali delovnih oblek članic in članov PGD Primskovo

1. člen

UO PGD s pravilnikom ureja nabavo in uporabo gasilskih uniform in delovnih oblek za članice in člane PGD Primskovo.

Gasilsko uniformo po tem pravilniku sestavljajo kapa šapka, suknjič, srajca, kravata in hlače (za člane) oziroma kapa, suknjič, srajca, kravata in krilo (za članice) ter oznake činov in položajnih funkcij ter druge oznake, ki so predpisane s predpisi Gasilske zveze Slovenije, Gasilske zveze Šmartno pri Litiji ali PGD Primskovo.

Delovno obleko po tem pravilniku sestavljajo bluza, hlače ter oznake činov in položajnih funkcij ter druge oznake, ki so predpisane s predpisi Gasilske zveze Slovenije, Gasilske zveze Šmartno pri Litiji ali PGD Primskovo.

2. člen

Za nakup gasilskih uniform in delovnih oblek je odgovoren UO PGD oziroma njegov predsednik.

Za zbiranje potreb, pripravo predlogov in vodenje evidence o gasilskih uniformah in delovnih oblekah je zadolženo Poveljstvo PGD Primskovo.

3. člen

Vsaka članica ali član je dolžan prevzeto gasilsko uniformo ali delovno obleko skrbno čuvati v duhu dobrega gospodarja in jo uporabljati v skladu z gasilskimi predpisi in predpisi PGD Primskovo.

4. člen

Vsaka članica ali član je upravičen do nakupa gasilske uniforme. K stroškom prvega nakupa gasilske uniforme PGD Primskovo prispeva 50 odstotkov sredstev. Vsak naslednji nakup gasilske uniforme je v breme člana ali članice.

S tem postane gasilska uniforma last članice ali člana, vendar jo lahko uporablja le v skladu s predpisi PGD Primskovo in drugimi gasilskimi predpisi v Republiki Sloveniji.

Ostale elemente gasilske uniforme si morajo kupiti oziroma zagotoviti članice ali člani sami.

5. člen

Vsaka članica ali član je po opravljenem nadaljevalnem tečaju za gasilca upravičen do prejema delovne obleke v uporabo za čas članstva v društvu. Ta nakup obleke financira PGD Primskovo v celoti. To določilo velja tudi za operativne članice in člane, ki delovne obleke še niso prejeli pred uveljavitvijo določil tega pravilnika.

Vsak nadaljnji nakup delovne obleke je v celoti strošek članice ali člana. O morebitnih izjemah ali željah o vsakem posameznem primeru odloča UO PGD na predlog člana ali organa PGD Primskovo.

Srajco, jopič, čevlje ali škornje, vetrovko, nogavice, delovne rokavice ali pas za hlače si morajo kupiti oziroma zagotoviti članice ali člani sami.

6. člen

Pred nakupom gasilskih uniform ali delovnih oblek Poveljstvo PGD Primskovo na podlagi uradnih evidenc opravi konsultacije o morebitnih zamenjavah oblek med člani in članicami in pripravi predlog optimalne nabave in uporabe gasilskih uniform in delovnih oblek.

7. člen

O vseh drugih možnostih, ki niso zajete v pravilniku, na predlog članice ali člana, poveljstva PGD Primskovo ali drugega organa PGD, na pisni predlog razpravlja in odloča UO PGD.

8. člen

Pravilnik začne veljati z dnem sprejema na seji UO PGD. Organi PGD so dolžni realizirati predpisane evidence v roku 60 dni po sprejemu tega pravilnika.

Damjan Smrekar,

predsednik PGD Primskovo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja