quanto costa comprare 1 bitcoin bitcoin guthaben kaufen btc to usd converter online soll ich jetzt noch bitcoins kaufen acheter desz bitcoin sur bitit dove comprare bitcoin a torino handy guthaben mit bitcoin kaufen donate cryptocurrency to charity bitcoin als unternehmen kaufen quel site pour acheter bitcoin acheter bitcoin fractionné bitcoin comprare senza kyc gold backed cryptocurrency ou acheter des bitcoin pour wallet comprar bitcoins primera compra do all cryptocurrencies use blockchain cryptocurrency mining container um welche uhrzeit bitcoin kaufen acheté en bitcoin comprare bitcoin dove acheter des bitcoin avec paymium bitcoin.de unterschied zwischen verkaufen und kaufen original btc lampen mejor plataforma para comprar bitcoin diciembre 2018 procedimiento compra bitcoin investire in bitcoin modalità demo how to build your own cryptocurrency exchange magazine capital bitcoin acheter 0.00000068 btc btc price cryptocurrency chart comparison acheter bitcoin caen bitcoin kaufen und transferieren conviene investire in bitcoin 2019 donde compro bitcoin para invertir comprare bitcoin da terzi comment acheter et vendre ses bitcoins et les faire fructifier wie kaufe ich bitcoins bei bitcoin que es mas seguro comprar oro o bitcoins bitit acheter bitcoin en ligne 1 bitcoin kaufen comprar bitcoins fácil forocoches donde comprar bitcoin tuto acheter bitcoin kraken acheter du bitcoin periode de fetes come comprare bitcoin in italia comprare bitcoin con etoro poloniex btc bitcoin comprare per investire bitcoin wallet mit paypal kaufen
Zaključna dela v dvorani v gasilskem domu

Verjetno ste vsi spremljali potek gradnje v letu 2016. Včasih se v okolici ni videlo prav dosti, vendar je bila glavnina del in investiranja v letu 2016 usmerjenih v notranja gradbena dela in nakup ter montažo opreme.

Tako smo v letu 2016 med drugim naredili naslednje:
– Izvedena so bila celotna elektroinštalacijska dela v zgornjem delu objekta ter tudi v zunanjosti (donatorsko).
– Preseljena je bila vsa oprema iz prostorov v osnovni šoli tako, da smo vse preselili v gasilski dom.
– Dokončala se je kanalizacija in odvodnjavanje v okolici doma.
– Izdelan je bil oporni zid za dostop do zgornjih prostorov gasilskega doma, vgrajene vse inštalacije in odvodnjavanje. V oporni zid je vgrajena tudi pralnica z vsemi inštalacijami. Nasut je bil material tako, da je dostopnost do zgornjih prostorov po dovozni poti.
– Montažna garaža je postavljena na betonsko podlogo in opremljena z inštalacijami.
– Izvedene so bile vse inštalacije za ogrevanje v zgornjih prostorih, nabavljeni in montirani radiatorji v zgornjih prostorih.
– Izdelani so bili estrihi v zgornjih prostorih.
– Položene so bile vse keramične ploščice v ženskem in moškem stranišču, kuhinji, dvoani in poslovnih prostorih društva (to sicer že januarja 2017).
– Nabavljeno je bilo vse pohištvo za potrebe celotnega gasilskega doma, tudi za zgornje prostore.
– Izvedli smo zbiranje donatorskih sredstev med krajani in drugimi prebivalci ter v gospodarskih družbah. Večinoma ugotavljamo, da vsi zelo cenijo naše delo in da nam z veseljem prispevajo denarna sredstva za objekt, ki po dokončanju ne bo namenjen samo operativni dejavnosti gasilcev, temveč tudi mnogih drugim dejavnostim v kraju.
– Izdelali smo prostor za cisterno za olje v kleti (cisterno smo dobili donatorsko), izdelali pregradno steno z vrati tako, da je ta del ločen od preostalega dela kleti. Vsa inštalacijska dela in priklop so bili izvedeni.
– Postavljeni so bili nosilci in pripeta zaščitna ograja iz smeri igrišča proti gasilskem domu.
– Ker so zdaj vsi elektro vodi na zemljišču PGD Primskovo v zemlji, smo lahko odstranili nadzemeljske električne vode. Ostaja nam še telekomunikacijsko omrežje.
– Izdelali so se stropi nad stranišči in kopalnico v spodnjih prostorih. Osnova je lesena konstrukcija, kjer je lahko tudi skladišče za določene namene, spodnji del stropov pa so iz knaufa.
– Izdelan je bil podest v kurilnici gasilskega doma tako, da je tam zdaj tudi možnost skladiščenja posameznega materiala ali opreme.
– Na ostrešje gasilskega doma smo postavili drog in iz šole preselili radijsko anteno. Izvedene so bile tudi vse inštalacije v zvezi s tem. Drog omogoča postavitev tudi sistema obveščanja s sireno, če bi se kdaj za to na višjih nivojih pokazala možnost.
– Izdelava prezračevalnega sistema v celotnem objektu v skladu s projektom.
– Izdelava stropov v zgornjih prostorih gasilskega doma.
– Opremljanje prostorov z razsvetljavo v celotnem objektu, s poudarkom na zgornjih prostorih.
– Izdelava in dokončanje kleti v zemlji za gasilskim domom.

Poleg tega je bilo opravljeno tudi več drugih manjših del, ki morda niso zajeta v poročilo. Poudarjajo, da je bilo ogromno del, vključno z materiali, zagotovljeno s strani donatorjev, neprecenljivo pa je bilo tudi prostovoljno delo članov in članic ter krajanov.

Podrobno finančno poročilo bo s strani gradbenega odbora pripravljeno po zaključku gradnje, vse o finančnem poslovanju pri gradnji gasilskega doma pa je razvidno iz poročila o finančnem poslovanju društva, ki so vsakemu članici ali članu na voljo v društvu.

Tudi letos se posebej zahvaljujejo vsem za delo in pomoč in poudarjajo, da tudi za leto 2016 ne bodo podeljevali nobenih priznanj in zahval, zato v poročilu poimensko ne omenjajo nikogar, da ne bi komu naredili krivice. Končno in podrobno poročilo bo izdelano ob zaključku gradnje. Ta pa bo, ko bo objekt v celoti dokončan in predan namenu.