vaja
Gasilci in reševalci na intervencijski ploščadi za ranjence v nesreči.

Prostovoljno gasilsko društvo Primskovo je 19. marca organiziralo največjo gasilsko vajo doslej. Na njej so poleg domačih gasilcev sodelovali gasilci PGD Kostrevnica ter tri reševalne ekipe, dve iz ZD Litija in ena iz ZD Hrastnik. Sodelovala sta tudi policista Policijske postaje Litija.

V prvi vrsti zase, pokazali pa smo se tudi krajanom in drugim obiskovalcem, smo prikazali vajo reševanja v primeru prometne nesreče, ko je veliko število hudo poškodovanih. Med pogovorom so dejali, da bi se lahko kaj takega zgodilo tudi na množičnih pohodih po Levstikovi poti.

gasilec
Gasilci in mladi z roko v roki!

Prek 300 fotografij si lahko ogledate na Facebooku. Četudi so si nekatere zelo podobne med seboj, se iz njih lepo razbere potek reševanja. Razbere se res dobro sodelovanje med gasilci in zdravstvenim osebjem. Med gasilci je bilo precej mladih, tudi novopečenih gasilcev. Vsi zaslužijo pohvalo, tako gasilci kot zdravstveno osebje. Tokrat je bila to samo vaja, so pa vsi pokazali, da so tudi za resnični primer nesreče dobro usposobljeni. Preventivno, saj so vsi skupaj ob koncu vaje rekli: upamo, da nam nikoli več ne bo treba zares posredovati. Hkrati pa se zavedajo, da bodo že jutri mnogi od njih reševali življenja in premoženje.

Lepo je biti gasilec! Ni pa lahko, četudi mnogi mislijo, da samo organiziramo veselice, premetavamo cevi, se špricamo… Toda, ko je treba smo vsi na mestu! Verjemite!

IMG_2885
Gasilci PGD Primskovo in PGD Kostrevnica, ki so sodelovali na vaji.