gas
Foto: www.vecernji.hr

V nedeljo 19. aprila 2015 bo ob 10. uri javna gasilska vaja, ki bo potekala na Primskovem (Kopačija). Na vajo vabimo tudi domačine in ostale, ki jih zanima, kako gasilci posredujemo v primeru hudih prometnih nesreč. Že vnaprej pa prosimo obiskovalce, da vajo opazujejo z varne razdalje in dosledno upoštevajo navodila, ki jih bodo prejeli s strani vodstva vaje.

Na vaji bo poleg članic in članov PGD Primskovo in PGD Kostrevnica sodelovalo tudi osebje Zdravstvenega doma Litija in Policijske postaje Litija.

Pred letom dni smo imeli v naših krajih prometno nesrečo, ko se je vozilo znamke Laguna zaletelo v drevo. Ena oseba je utrpela hude telesne poškodbe. Poleg policije in reševalcev so na kraj nesreče prišli gasilci PGD Kostrevnica in PGD Litija.  Naše društvo PGD Primskovo ni bilo alarmirano.  Ker se je način alarmiranja v primeru prometnih nesreč spremenil , smo se odločili, da obnovimo znanje prvih posredovalcev pri tovrstnih nesrečah. PGD Kostrevnica ima koncesijo za posredovanje v primeru tehničnih nesreč na območju celotne občine Šmartno pri Litiji.  Opremljeni so s hidravlično črpalko, hidravličnim navijakom 20 m, z razpiralom, hidravličnimi škarjami in ostalo opremo za posredovanje pri prometni nesreči.