Že vrsto let država omogoča, da lahko 0,5 odstotka plačane dohodnine za posamezno leto podarite tudi gasilskim društvom. Tudi iz tega naslova naše društvo prejme nekaj denarja. Če še nikomur tega niste namenili oziroma bi ta znesek želeli podariti PGD Primskovo, v nadaljevanju preberite možnosti, ki so vam na voljo.

IZPOLNITEV OBRAZCA

Za ta način potrebujete tiskalnik. Prenesite si obrazec za namenitev dela dohodnine na povezavo spodaj, ga shranite na računalnik in obrazec izpišite. Vpišite dosledno vse manjkajoče podatke, ga podpišite ter pošljite na naslov PGD Primskovo, Gradišče 28 A, 1276 Primskovo, najkasneje do 29. decembra 2020. Lahko ga tudi izročite komu izmed članov PGD Primskovo ali pa nam podpisanega in skeniranega pošljete na elektronski naslov gasilci@pgd-primskovo.si.

Kot pomoč pri izpolnjevanju obrazca smo za vas pripravili tudi vzorec izpolnjenega obrazca, ki ga prav tako prenesete na povezavi nekoliko nižje.

Če nam to sporočite, vam obrazec lahko tudi pošljemo ali dostavimo.

ELEKTRONSKA ODDAJA ZAHTEVKA

Gasilska zveza Slovenije je z dnem 27.12.2019 začela uporabljati donatorsko platformo E-DONACIJE, ki bo močno olajšala pridobivanje sredstev zvezi in predvsem posameznim gasilskim društvom. Platforma E-DONACIJE omogoča spletno doniranje dohodnine v dveh minutah in menjavo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za katerega dobi izbrano društvo donacijo (OB MENJAVI SE IZBRANEMU DRUŠTVU DONIRA 40 €).

Za izpolnitev obrazca ali podpis ponudbe uporabnik ne potrebuje digitalnega potrdila, ne rabi tiskati obrazcev ali hoditi na pošto. Dokument samo elektronsko podpiše, z miško na računalniku ali s prstom po mobilnem telefonu.

Obrazec je dokaj enostaven, saj vas sistem vodi skozi postopek. Bodite pa pozorni, da pri prejemniku donacije (Donirati želim (izberi po nazivu ali vpiši davčno številko) izberete PGD Primskovo ali vpišete davčno številko 26032279.

Obrazec izpolnite na naslovu https://www.edonacije.com/

Pomembno je, da obrazec izpolnite najkasneje do 29. decembra 2020.

Za vso pomoč se vam iskreno zahvaljujemo.