SPOŠTOVANI KRAJANKE IN KRAJANI!

Verjetno stavek, da je letošnje leto drugačno od ostalih, ni za vas nič novega. Pa vendar smo gasilci ob vseh omejitvah in težavah z epidemijo Covid-19 poskušali delovati kolikor se je dalo in iz leta »iztisniti maksimum«. Kot veste smo morali odpovedati večino dejavnosti in prireditev, ki bi nam nenazadnje prinesle nekaj denarja v društveno blagajno. Bolj pomembno pa je, da je s temi prireditvami kraj živel.

Verjetno vam je podatek, da smo drugo najmlajše društvo v Sloveniji, neznan. Pa vendar. Letos je PGD Primskovo praznovalo 10 let delovanja. 10 let garanja za zagotovitev osnovnih pogojev za delovanje gasilskega društva. Imamo nov gasilski dom, ki je lahko ponos ne samo kraju ampak celotni občini, imamo praktično novo gasilsko vozilo za prevoz moštva GVM-1, imamo novo črpalko Rosenbauer FoxS, od letos pa bomo bogatejši še za novo orodno vozilo GVV-1. Vse to je bilo oziroma je ustvarjeno ob zagnanosti kraja, dobrosrčnosti krajanov ter precejšnje iznajdljivosti gasilcev.

Kot smo vam omenili smo oziroma bomo od letošnjega leta bogatejši za novo orodno vozilo GVV-1. Po večletnih željah smo bili letos v sklopu financiranja Gasilske zveze Šmartno pri Litiji iz proračuna občine deležni sofinanciranja nakupa novega gasilskega vozila v višini 59.500 €. Na podlagi sklepa občnega zbora o nakupu novega vozila smo letos junija objavili javno naročilo oziroma zbiranje ponudb za dobavo novega gasilskega vozila. Na razpisu je bilo izbrano podjetje Webo, d.o.o., z vrednostjo 106.140 € z DDV. K tej številki je potrebno prišteti še nakup nove opreme, ki je nujno potrebna v avtu, da ustreza homologizaciji in tipizaciji s strani Gasilske zveze Slovenije. Čisto končne številke za avto še nimamo, ker še ni urejenih vseh zavarovanj in registracij, se bo pa ta številka gibala okrog 120.000 €. Večina teh sredstev imamo zagotovljenih, primanjkljaj pa načrtujemo (glede na izkušnje prejšnjih let) zagotoviti z raznosom koledarjev ob koncu leta.

PGD Primskovo