Osnovno gasilsko vozilo PGD Primskovo je dopolnilo 23 let in praktično smo primorani to vozilo zamenjati s sodobnejšim. Izvedeno je bilo javno naročilo za nakup novega gasilskega vozila GVV-1, pogodba je podpisana in na Primskovo bo zapeljal v začetku decembra letos.

Financiramo ga iz lastnih sredstev, sredstev podpornikov, ki so nam ali bodo še donirali denar v ta namen, ter v dobršni meri tudi iz občinskega proračuna prek programa Gasilske zveze Šmartno pri Litiji.

Zaradi epidemije Covid-19 smo letos prikrajšani za precejšen vir prihodkov, ki smo jih v minulih letih zagotovili z lastnimi aktivnostmi oziroma dejavnostmi. Nekaj denarja jim še vedno manjka in ga moramo zbrati do konca leta. 

Zato se vam iskreno priporočamo za donacijo, ki ste jo pripravljeni prispevati za plačilo novega gasilskega vozila. Vrednost nakupa novega vozila GVV-1 je dobrih 120.000 €, od tega moramo polovico sredstev zbrati sami, zato bo vsak evro dobrodošel.

Denar lahko nakažete na bančni račun PGD Primskovo, Gradišče 28A, 1276 Primskovo, številka računa SI56 6000 0000 0504 568, model in sklic 00 500, namen plačila pa  »Donacija za gasilski avto«. Po nakazilu prejmete račun za donacijo. Hvala za pomoč.

Na sliki je podvozje našega gasilskega vozila pred nadgradnjo.