Gasilsko veselico na Primskovem organiziramo tudi letos, v nedeljo, 11. avgusta, in pričakujemo veliko število obiskovalcev.

Zato vas ob tej priložnosti prosimo za pomoč v obliki izdelkov ali storitev za dobitke na srečelovu ali denarna sredstva, ki jih lahko nakažete na naš bančni račun številka 5156 6000 0000 0504 568. V tem primeru vam bomo izdali tudi račun.

PROGRAM:
– 14:00 Pričetek zabavnega dela, za glasbo bo poskrbel Ansambel Ceglar, za hrano in pijačo bomo poskrbeli domači gasilci in gasilke.
– Med 17:00 in 20:00 – Nastop gostje Špele Grošelj.
– 24:00 – Zaključek srečanja.

Prostovoljno gasilsko društvo Primskovo kot drugo najmlajše gasilsko društvo v Sloveniji letos praznuje deseto obletnico ustanovitve. V teh letih smo med drugim uspeli zgraditi nov gasilski dom in kupiti gasilski vozili GVV-1 in GVM-1, ki ju uporabljamo na intervencijah, čeprav si želimo, da bi bilo teh čim manj. Finančna sredstva dobimo od krajanov in podjetij, iz občinskega proračuna prek Gasilske zveze Šmartno pri Litiji, del pa tudi od izkupička vsakoletne gasilske veselice v avgustu, ko je tudi priložnost za srečanje s krajani in krajani, ki so se v preteklosti odselili s Primskovega.

Letošnje leto bomo ves zbrani denar namenili za nakup novega gasilskega vozila GVV-1 in motorne črpalke.