Po lanskoletni otvoritvi novega gasilskega doma gasilci na Primskovem ne mirujemo. V tem času smo imeli še več dodatnih manjših investicij, med katerimi velja omeniti tudi nakup odra v dvorani in nakup novih gasilskih delovnih oblek.

Ves čas pridno vadijo mladi in se pripravljajo in udeležujejo vseh gasilskih tekmovanj, pridno pa pomagajo tudi pri drugih aktivnostih društva. SSV vadijo tudi članice in člani in se udeležujejo mnogih tekmovanj. Gasilke so se dogovorile in ob torkovih večerih v dvorani krepijo mišice in telo.

V dvorani je bilo v zadnjih mesecih več prireditev. V organizaciji gasilskega društva tudi prednovoletna prireditev za otroke, na kateri jih je obiskal in obdaril tudi dedek Mraz, ter nekaj kulturnih prireditev za duševno hrano krajanov. V novi dvorani sta imela nekaj prireditev tudi osnovna šola in vrtec.

Februarja smo imeli občni zbor, na katerem smo za naslednjih pet let ponovno izvolili Damjana Smrekarja za predsednika in Jerneja Selana za poveljnika. Med drugim smo se dogovorili, da se bomo letos odločali o nakupu oziroma zamenjavi gasilskega vozila. Aprila je bil na Primskovem občni zbor GZ Šmartno pri Litiji, na katerem so za predsednika izvolili Marjana Janežiča, za poveljnika pa Francija Ponebška. Za podpredsednika gasilske zveze je bil izvoljen Damjan Smrekar, predsednik PGD Primskovo.

Na gasilski dom smo v sodelovanju z Rdečim križem namestili prvi defibrilator na Primskovem, ki je javno dostopen, v maju pa bomo organizirali prikaz delovanja in uporabe za vse krajane.

Organizirali bomo tudi tradicionalno prvomajsko kresovanje ob gasilskem domu na predvečer 1. maja, v začetku maja pa bo na Primskovem tudi občinsko tekmovanje v orientaciji v organizaciji GZ Šmartno pri Litiji. 1. maja že drugo leto zapored organiziramo pohod iz Primskovega na prvomajsko srečanje na Javorju.

Na področju operative imamo pogoste vaje, dobili smo nekaj novih zaščitnih oblek in čevljev, zdaj pa bomo začeli razmišljati tudi o zamenjavi gasilskega vozila. V letošnjem letu načrtujemo več vaj, da bo naša operativna enota čim bolj usposobljena za primer posredovanj. Na srečo v zadnjem času nismo imeli intervencij.

Prostočasno druženje gasilcev in krajanov imamo vsako nedeljo dopoldne v gasilskem domu. O svojem delu obveščamo prek svoje spletne strani www.pgd-primskovo.si, prek Facebook profila in portala www.mojaobcina.si/smartno-pri-litiji.