Zlati donator: Kamnolom Ježce

Podjetje Kamnolom Ježce je leta 1994 ustanovil domačin Jože Adamlje, ki ga uspešno in odgovorno vodi še danes. Vas Ježce je bila že od nekdaj prepoznavna po pesku, Jože pa je to tradicijo kopanja peska združil s svojim podjetniškim izzivom in tako v Ježcah ustanovil prvo podjetje, ki se je profesionalno ukvarjalo s pridobivanjem in prodajo peska, ki je naša osnovna dejavnost, ukvarjamo pa se tudi s pridobivanjem sončne energije, gozdarstvom in kmetijstvom.

Najprej smo pesek pridobivali za lokalne stranke, zaradi izredno kakovostnega materiala, zanesljivosti in znanja pa smo iz leta v leto postajali vse bolj prepoznavni in cenjeni po celotni Sloveniji, zato se je tudi proizvodnja peska nenehno povečevala. Ob dejstvu, da sta v vasi Ježce poleg našega še dva peskokopa, smo se odločili, da svojo proizvodnjo zmanjšamo, saj je v teh letih postalo pridobivanje peska v tako velikem obsegu že obremenjujoče za vaščane Ježc in lokalno prebivalstvo kot tudi za okolje.

Podjetje Kamnolom Ježce, Jože Adamlje, s. p., si kot uspešno podjetje v občini Šmartno pri Litiji prizadeva prispevati k širšemu razvoju matičnega okolja. Tako kot do sedaj bomo tudi v bodoče sodelovali z lokalnimi društvi in klubi in jih po svojih močeh z donacijami tudi podpirali.

KAMNOLOM JEŽCE
Jože Adamlje, s.p., Ježce 9, 1275 Šmartno pri Litiji

Bookmark the permalink.

Comments are closed.