Hvala vsem za pomoč pri gradnji! Računajte na našo pomoč!

Jeseni leta 2013 se je pri meni oglasil tedanji predsednik in me vprašal, če bi prevzel vodenje gradnje gasilskega doma. Priznam, vzel sem si teden dni časa za premislek.

Nikoli nisem znal reči NE in gradbeni odbor se je takoj zakopal v delo. Čeprav mi mnogi niso verjeli, sem vztrajal, da mora biti do veselice avgusta 2014 na gasilskem domu streha! Ja, tudi jaz nisem bil povsem prepričan, ko sem vse ostale prepričeval, da moramo zgrabiti za delo. Tudi zaradi dejstva, da smo prvo leto gradili brez gradbenega dovoljenja, saj se je zapletlo zaradi povsem banalne zadeve.

Vsako leto znova in znova smo obiskovali domačine in jih prosili za denar. Tudi letošnjo pomlad, ko sem se z osebnimi obiski dokončno prepričal, da nam ljudje zaupajo in da jim ni težko dati za gasilce, mnogim tudi težko prisluženega denarja.

Vsak je pomagal po svojih močeh. V denarju, materialu, delu, pijači in hrani za delavce. Iskali smo sponzorje in donatorje in nekateri so se še posebej prijazno odzvali našemu povabilu. Včasih kar nisem mogel verjeti v njihovo pripravljenost pomagati, da bomo gasilski dom čim hitreje zgradili. Zato se še posebej zahvaljujem vsem enajstim zlatim donatorjem in vsem več kot 400 posameznikom, katerih seznam je objavljen tudi v tem zborniku.

Zahvala tudi vsem domačinom in drugim dobrotnikom, ki so nam pomagali s smrekami, denarjem, delom, hrano in pijačo … Hvala vsem, tudi tistim, ki so nam darovali denar, čeprav ga še sami nimajo na pretek. Hvala pa tudi vsem mojim sodelavcem v gradbenem odboru, ki so mi z mnenji in nasveti dajali usmeritve za delo. In vsem članicam in članom gasilskega društva za delo. Včasih ni bilo lahko, složno pa smo korak po koraku premagovali vse ovire na poti do novega doma z večnamensko dvorano, ki ga imamo zdaj pred seboj.

Pogosto so me spraševali: “Ali se niste še nič skregali?” Ne, nismo se. Vse do danes in prepričan sem, da se zaradi gradnje tudi zdaj ne moremo več. Ni bilo časa za prepire, ker smo imeli prav vsi dovolj dela in morebitne iskrice smo še isti trenutek pogasili. Saj smo gasilci, mar ne? Pa tudi zdaj ne bo časa, saj moramo dom oživiti z najrazličnejšimi dejavnostmi. Ne samo z gasilskimi dejavnostmi, čeprav je to seveda prioritetna naloga. Ogromno lahko ponudimo kraju tudi s sodobno večnamensko dvorano.

Osebno sem ponosen na to pridobitev in verjamem, da tudi vsi ostali. Ponosni na objekt, katerega vrednost precej presega 200.000 €.

Vse o gradnji gasilskega doma lahko preberete v tem zborniku oziroma brošuri, ki smo jo posebej za vas pripravili ob odprtju. V njej objavljamo tudi seznam donatorjev in nekatere nagovore ob zaključku gradnje.

HVALA vsem in bodite z nami. Mi vam bomo pomagali kadar koli bo to potrebno. Lahko se zanesete na našo pomoč.

NA POMOČ!

Rudi Bregar,
vodja gradbenega odbora

Bookmark the permalink.

Comments are closed.